ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ιωάννης Μαρινόπουλος Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου ΟΕΕ

Ως 11ο Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά το συνέδριο:

«Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού»
που διοργανώνει το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό εργαλείο, ένα μέσο προαγωγής της υγείας τόσο των πολιτών όσο και των κοινωνιών, ένα όχημα ενσωμάτωσης και συμπερίληψης, ένα παγκόσμιο κανάλι μετάδοσης μηνυμάτων και συμβολής στην εικόνα μιας χώρας.

Ξεκινώντας από την υγεία-ευζωία (σωματική και ψυχική), τη διάδοση αξιών (ισότητα, ανοχή στη διαφορετικότητα, άρση των διακρίσεων, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, σεβασμός κ.λπ.), ο αθλητισμός καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επωφελών δραστηριοτήτων για τους πολίτες, την κοινωνία και τη χώρα γενικότερα.

Στη σύγχρονη οικονομία, ο αθλητισμός συμβάλλει άμεσα στην οικονομική δραστηριότητα και μπορεί να ωθήσει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομική ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού τουρισμού έχει ποικίλες εκφάνσεις, όπως για παράδειγμα μέσω του αθλητικού τουρισμού (αξιοποιώντας τα παγκόσμια τοπόσημα, το κλίμα, τη μορφολογία της χώρας μας ).

Ο αθλητισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη δημιουργία ευρύτερου φάσματος επιχειρηματικών και κοινωνικών δράσεων και διαθέτει τεράστια πλεονεκτήματα ως μέσο κινητοποίησης μεγάλου αριθμού ατόμων και ομάδων.

Εν ολίγοις, ο αθλητισμός μπορεί να έχει πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην διεξαγωγή του συνεδρίου σας.

Κύλιση προς τα επάνω